>

Të reja nga Qarku

Belsh: Shafrani i Dumresë në gatimet tradicionale

 • Të reja nga Qarku
 • Shafrani i Dumresë hyn në gatimet tradicionale shqiptare. Tashmë kultivimi i kësaj bime të rrallë aromatike ka bërë bujë në këtë zonë dhe po shihet mundësia, jo vetëm e tregtimit, por edhe e përdorimit në gatime me synimin për të tërhequr sa më shumë vizitorë dhe turistë që të provojnë pikërisht turizmin kulinar dhe jo vetëm atë të bukurive natyrore që ofron Dumreja.

  Vazhdoni leximin

  Elbasani Im
 • Elbasani Im 1031
 • Bukuritë e Funarit sa afër dhe larg.

 • Të reja nga Qarku
 • E pasur me pyje të shumëllojshme, me liqene të pastër dhe një natyrë thuajse të pashkelur, Funari është një nga bukuritë më të mëdha të Bashkisë Elbasan, por edhe të vendit. Infrastruktura rrugore e vështirë ka bërë që kjo zonë të mosfrekuentohet masivisht, edhe pse ndodhet 20 km larg Elbasanit.

  Vazhdoni leximin

  Elbasani Im
 • Elbasani Im 386