>

Turizmi natyror dhe rural

Guidë për Parkun Kombëtar të Shebenikut

 • Turizmi natyror dhe rural
 • Mjafton të udhëtosh vetëm 19 km në perëndim të Librazhdit për të shijuar një nga parqet më të mëdha, por edhe më të bukura e të mirëmbajtura në vend, Parkun Kombëtar të Shebenikut.

  I mrekullueshëm në çdo stinë të vitit, por i pakrahasueshëm në dimër, ky park ofron një natyrë thuajse të pashkelur me të gjithë hijeshitë e saj.

  Vazhdoni leximin

  Elbasani Im
 • Elbasani Im 1164
 • Ujëvara e Sotirës, një mrekulli e natyrës

 • Turizmi natyror dhe rural
 • Emrin Sotirë e ka marrë nga fshati ku ndodhet dhe është një nga mrekullitë që natyra i ka falur Shqipërisë. Ujëvara e Sotirës ndodhet rreth 16 kilometra larg Gramshit dhe për të arritur në zonën e ujëvarës duhet të ecësh më pak se një orë.

  Ujëvara e Sotirës, një nga perlat e natyrës Shqiptare ka nisur të eksplorohet nga turistë vendas e të huaj. Ajo ndodhet rreth 16 kilometra larg Gramshit dhe për të arritur në zonën e ujëvarës duhet të ecësh më pak se një orë. Emrin Sotirë e ka marrë nga fshati ku edhe ndodhet ujëvara, që dikur ka qenë me 120 shtëpi, ndërsa sot vetëm 20 prej tyre janë të banueshme.

  Vazhdoni leximin

  Elbasani Im
 • Elbasani Im 1460